Vremea de Paște este una capricioasă, cu ploi și temperaturi destul de scăzute.

Iris Răducanu, meteorolog ANM, a vorbit la Realitatea PLUS despre cum va fi vremea astăzi, în a doua zi de Paște, în toată țara:

„Ploi în mare parte din țară. Grindină în majoritatea zonelor țării. Cantitățile de apă ne așteptăm să fie de 20-25 litri pe metru pătrat. În zona montană se vor manifestă și precipitații sub formă de ninsoare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, în jurul normelor perioadei.

În București vor fi perioade cu averse și chiar desecarcari electrice, vântul va suflă în rafale de până la 45 km pe ora, temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit.”, a explicat meteorologul.

Este în vigoare și o informare meteorologică de vreme rea:

Intervalul : 16 aprilie, ora 12 – 17 aprilie, ora 10;
Zonele afectate : conform textului și hărții;
Fenomene : ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului;
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 16 aprilie, ora 12 – 17 aprilie, ora 10
Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului

„În intervalul menționat, ploile, mai ales sub formă de aversă, însoțite pe alocuri de descărcări electrice vor fi în extindere dinspre sud în cea mai mare parte a țării. În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpații Meridionali și Orientali, local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…50 km/h în sudul, centrul și estul teritoriului, precum și pe crestele montane.

Notă: În cea mai mare parte a săptămânii viitoare vor fi perioade cu averse – în general moderate cantitativ – în majoritatea zonelor”, se arată în informarea meteorologică.

Articolul precedentTradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte
Articolul următorSă nu arunci cojile de la ouăle de Paști! Iată cum pot fi ele folosite