Drobul de miel nu lipsește niciodată de pe masa de Paște și are o serie de variații ale rețetei, în funcție de regiune și cel care îl gătește.

Chef Cătălin Scărlătescu a făcut publică rețeta sa tradițională pentru drobul de miel. În lista de ingrediente regăsim și o cantitate mare de mărar, dar și de pătrunjel. Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu se prepară și cu ouă.

Iată cum arată lista completă de ingrediente pentru drobul de miel:

organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
250 de grame de carne de miel
400 de grame de ceapă și usturoi verde
400 de grame de mărar și pătrunjel
opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
ulei
prapur
sare și piper

Organele și carnea de miel se spală bine, se taie în cuburi mari și se pun la călit în ulei de floarea soarelui. Un sfert din compoziție se taie cuburi, iar restul, după ce a fost scursă de ulei, se trece prin robotul de bucătărie.

Condimentele, adică ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul sunt mărunțite pentru a fi adăugate ulterior peste amestec. Apoi, carnea și verdețurile se amestecă cu opt ouă, bătute înainte ca pentru omletă. Se pun sarea și piperul, apoi totul se învelește în prapure.

După acest pas, drobul se pune la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 140 de grade Celsius. În funcție de preferințe, în mijlocul compoziției se pot pune două ouă fierte întregi.

Chef Scărlătescu vinde drob de miel de circa 1 kg cu 147 lei.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentDialog fulminant la Culisele Statului Paralel. Rareș Bogdan și Cozmin Gușă au dat cărțile pe față. Ce se ascunde în spatele „arestării” lui Bogdan?
Articolul următorFurtuna sahariană face ravagii în România. Imagini incredibile din Iași (VIDEO)