UPDATE: Toți cei cinci români răniți în accidentul grav din Bulgaria au fost transferați la București, la Spitalul Floreasca.

Trei dintre cei cinci români răniţi în accidentul rutier din Bulgaria au fost aduşi la Spitalul Floreasca din Capitală, aceştia fiind conştienţi, stabili şi cooperanţi, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cătălin Vişean. Aceştia au vârste cuprinse între 34 şi 54 de ani.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1,30, un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri, dintre care şapte cetăţeni turci, iar restul români, a fost implicat într-un accident rutier în Bulgaria. Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (regiunea Veliko Târnovo). . Autocarul a lovit o mașină parcată pe marginea drumului, după care s-a izbit de copaci. Potrivit presei bulgare, pasagerii din mașina parcată tocmai iesiseră din aceasta, astfel că au supraviețuit.

„În urma discuțiilor avute cu autoritățile bulgare, respectiv, informările primite de la consulul României în Bulgaria, din cei 4 pacienți decedați, 3 sunt de naționalitate română, iar unul, de cetățenie turcă. Totodată, verificările continuă, misiunea fiind în dinamică”, transmite DSU.

IGSU a trimis o echipă de evaluare la fața locului. Patru elicoptere au fost trimise pentru a aduce răniţii români în ţarăoți cei cinci pacienți români vor fi transferați la București. Elicopterele sunt din Craiova, Constanța, Galați și București. 

Articolul precedentCresc salariile bugetarilor din România – Ministerul Muncii propune majorări
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET – Ce rugăciune importantă e bine să spunem azi