Românii se pregătesc de încă aproape o săptămână de liber de la job. Ziua de 1 iunie se va lega de o punte de weekendul de Rusalii, a decis Guvernul.

În luna iunie, bugetarii se vor putea bucura de cinci zile libere consecutive! Angajații din mediul privat însă, vor avea cu o zi liberă mai puțin.

Așadar, luna iunie începe cu o minivacanță pentru angajații din România. Cei care lucrează la stat se vor putea bucuar chiar de cinci zile consecutiv, iar ce de la privat vor avea trei zile libere legate, plus una în cursul săptămânii.

Astfel, în luna iunie vor exista trei zile de sărbători legale: 1 iunie, Ziua Copilului și cele două zile de Rusalii, 4 și 5 iunie 2023.

Pentru bugetari, minivacanța va fi mai lungă cu o zi pentru că autoritățile au decis ca ziua de vineri, 2 iunie 2023, să fie liberă pentru angajații de la stat. În acest fel, ei vor avea cinci libere consecutive.

Pentru că 1 iunie 2023 pică într-o zi de joi, angajații de la privat se vor întoarce la serviciu vineri, însă vor avea parte de un weekend prelungit, având în vedere faptul că luni, a doua zi de Rusalii, este declarată sărbătoare legală.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „România trebuie să facă reforme asumate în PNRR. Avem o ciumă a pensiilor speciale care este o inechitate”
Articolul următorAu ajuns la spital in stare gravă după ce două mașini și o autoutilitară s-au ciocnit