Polițiștii ialomițeni le-au oferit locuitorilor municipiului Slobozia posibilitatea să experimenteze postura de ”martor” la un furt din locuință, cu ajutorul ochelarilor VR. Activitățile desfășurate în cadrul campaniei ”Hoții îți invadează intimitatea”au avut ca scop informarea populației cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuință

Astăzi, 22 ianuarie a.c., polițiștii de prevenire și ordine publică din cadrul Inspectortului Județean de Poliție Ialomița au discutat cu cetățenii din Slobozia despre siguranța proprietății celor care locuiesc la bloc, oferindu-le totodată și sfaturi cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuință.

Cei prezenți la această activitate au avut parte de un experiment inedit, testarea ochelarilor Virtual Reality, cu ajutorul cărora au putut vedea dezastrul pe care îl lasă infractorii în locuințele sparte.

Realitatea virtuală (Virtual Reality/VR) se referă la ambianțe tridimensionale create artificial, pe calculator sau prin filmare cu aparatură specială, care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică  aproape  veridică  în anumite locuri reale sau imaginare.

Pentru a preveni astfel de evenimente neplăcute, Poliția Română a lansat în luna decembrie a anului trecut campania ”Hoții îți invadează intimitatea”, care are drept scop informarea populației cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuință.

La nivel local, polițiștii de prevenire și ordine publică au desfăşurat activităţi de prevenire în zonele publice aglomerate, în unitățile de învățământ și la întâlnirile cu membrii asociațiilor de proprietari..

Activitățile vor continua până în luna februarie.

Articolul precedentVom avea și în România teste rapide pentru depistarea virusului gripal din China
Articolul următorTrei pietoni accidentați în aceiași dimineață în Slobozia, Urziceni și Fetești