București, 07 august 2024  – Vodafone și Salvamont lansează ediția de vară/toamnă a campaniei  #SigurPeMunte, o inițiativă de educație montană care vine cu recomandări utile de la profesioniști în domeniu pentru abordarea în siguranță a traseelor montane. Această inițiativă face parte din angajamentul Vodafone de a susține România și potențialul nelimitat al tuturor românilor, prin proiecte menite să aducă valoare comunităților.

În cadrul noilor episoade, experții Salvamont, Vodafone și Mountain Adventure, unul dintre cei mai importanți operatori de experiențe montane din România, oferă informații valoroase despre pregătirea traseului și a echipamentului propice pentru drumețiile montane și sfaturi utile pentru evitarea posibilelor pericole ce pot fi întâmpinate pe parcurs.

Cele trei noi materiale video realizate de agenția Oxygen și producătorul Dragoș Asaftei sunt acum disponibile online, pe platformele de social media ale Vodafone România sau direct  aici.  

”De la începutul anului 2024 și până în prezent, echipele Salvamont au intervenit în peste 4.000 de operațiuni de salvare, principala cauză fiind supraevaluarea forțelor proprii și a cunoștințelor specifice sau alegerea eronată a traseului pe care turiștii și l-au propus.” – Sabin Cornoiu, Președintele Salvamont România.

Imagine

„Inovațiile tehnologice au fost întotdeauna cheia parteneriatului pe care îl avem cu Salvamont, deja de 20 de ani. Proiectul inovator pe care l-am implementat, a demonstrat încă o dată că folosind drone de căutare și salvare, putem să facem diferența între viață și moarte. O altă resursă importantă este și aplicația ‘Salvamont’, prin intermediul căreia utilizatorii pot distribui locația cu dispeceratul.”  – Ciprian Zamfirescu, Head of Innovation and Business Development Vodafone România.

Imagine

 De asemenea, dronele de ultimă generație, dezvoltate de Vodafone România și  puse la dispoziția salvatorilor montani sunt capabile, prin termoviziune, să identifice victimele aflate în locuri greu accesibile. În plus, dronele de transport trimit către acestea apă, alimente, kituri și dispozitive medicale și stații radio, folositoare până la sosirea salvatorilor.

Imagine

România este prima țară din Europa cu acoperire națională pentru aplicația cu Inteligență Artificială, care detectează indicii umane în fotografii. De asemenea, Vodafone a dezvoltat prima dronă care poate crea semnal pe munte – acoperire 4G/5G –  în câteva secunde pe o rază de până la 10 km și care vine în sprijinul victimelor, indiferent de rețeaua în care se află.

Imagine

Protagoniștii #SigurPeMunte sunt experți montani care împărtășesc din experiența și cunostințele lor în ceea ce privește siguranța pe munte, indiferent de anotimp: Sabin Cornoiu – președintele Salvamont si Daniel Ignătescu – ghid montan AGMR si fondatorul Mountain Adventure. Acestora li se alatură Ciprian Zamfirescu, Head of Innovation and Business Development Vodafone România, care demonstrează cum tehnologia Vodafone face diferența în cazurile de salvare montată.

Incepând cu anul 2019, Vodafone este partener de tehnologie al Salvamont, implicându-se în proiecte ce folosesc tehnologia în activitatea de salvare montană. Vodafone a contribuit la înființarea Dispeceratului Național Salvamont și realizarea aplicației „Salvamont”, prin care turiștii pot afla informații detaliate despre starea traseelor din întreaga țară, primesc avertismente montane, vizualizează hărțile munților, găsesc locațiile cabanelor și pot trimite notificări dispeceratului Salvamont – în timp real, cu funcţia S.O.S.

Din 2023, peste 85% din echipele Salvamont România folosesc drone și tehnologie Vodafone în misiunile de salvare montană. Acestea ajută la reducerea semnificativă a timpului de căutare a victimelor şi la salvarea mai multor vieţi omeneşti. În plus, Salvamont România beneficiază din partea Vodafone și de primul detector subacvatic de tip sonar digital – AquaEye VODASAFE, de robotul Water Rescue Buoy (FReD: Fast Rescue Device), de propria dronă subacvatică şi un scubajet pentru a ajunge  în locurile greu accesibile de sub apă.

 

Articolul precedentMARCEL CIOLACU, DESPRE CONDIȚIONAREA PLĂȚILOR: „UNEORI ȘI MINISTRUL FINANȚELOR SPUNE LUCRURI TRĂSNITE”
Articolul următorMINISTRUL MUNCII, SIMONA BUCURA-OPRESCU: MAMELE VULNERABILE POT SOLICITA TICHETE DE 2.000 DE LEI