Unul din cei mai bogați oameni ai lumii a făcut previziuni sumbre pentru anul 2023! Miliardarul Bill Gates trage un semnal de alarmă și spune că cea mai mare problemă cu care se confruntă lumea acum este foametea. Mai mult, acesta a vorbit și despre încălzirea globală care va avea efecte dezastruoase pe termen lung. Cofondatorul Microsoft a declarat, printre altele, că miliardarii ar putea fi ținuți sub control, dacă ar fi puși să plătească taxe mai mari. 

„Aceste averi uriașe nu se realizează prin venituri obișnuite. Așa că probabil trebuie privită rata câștigurilor de capital și faxul imobiliar dacă vreți să creați mai multă echitate acolo. Cred că sistemul de impozitare ar trebui să ia o parte mult mai mare de la oameni bogați”, a precizat Bill Gates.

Așa cum a se arată și în raportul anual al Forumului Economic Mondial privind riscurile globale, Bill Gates spune că cea mai mare amenințare cu care lumea se confruntă este criza costului vieții.

Cum ne afectează criza costului vieții

Este important să rețineți că viața în țările sărace este dificilă acum. Există părți ale lumii în care peste 10% dintre copii mor înainte de 5 ani și peste 30% suferă de malnutriție. (…) Știu că situația este dificlă pentru multă lume. Clima va încetini progresul pe care îl facem în îmbunătățirea condiției umane, dar încă cred că putem evita un rezultat teribil.

Sursa: gatesnotes.com

Co-fondatorul Microsoft a evidențiat rolul important pe care proiectul său, TerraPower, îl va avea, în contextul întârzierilor în lanțul de aprovizionare pentru combustibilul necesar reactoarelor, cauzate de războiul din Ucraina.

Al treilea cel mai bogat om din lume susține că proiectul său va avea „o contribuție uriașă la provocările climatice, deoarece va fi ieftin și foarte sigur”. 

Articolul precedentAlimentul surprinzător recomandat de un cardiolog: „Este prietenul inimii”
Articolul următorCe trebuie să faci dacă ai fost mușcat de câine. Micile detalii care pot face diferența între viață și moarte