Ultimul bilanț al victimelor cutremurului din Marea Egee a crescut la 49 de morţi şi aproape 900 de răniţi. Speranţa găsirii unor supravieţuitori duminică scade, în vestul Turciei, la două zile după puternicul cutremur, relatează AFP, citat de news.ro

Potrivit agenţiei guvernamentale turce pentru situaţii de catastrofă (AFAD), 49 de persoane au murit, iar alte 896 au fost rănite în acest cutremur, în care au murit, de asemenea, doi adolescenţi în Grecia.

Cutremurul, de 7 grade pe scala Richter potrivit Institutului american de geofizică USGS, evaluat la 6,6 grade pe scala Richter de către autorităţile turce, a avut loc vineri după-amiaza, în Marea Egee, la sud-vest de Izmir, al treilea cel mai important oraş din Turcia şi în apropiere de Insula greacă Samos.

La Bayrakli, cel mai afectat oraş turc, salvatori continuau duminică să caute între dărâmăturile a opt imobile surpate, potrivit AFAD.

Câteva zeci de salvatori lucrau la degajarea locurilor respective, într-un vacarm asurzitor de buldozere şi picamăre, sub privirile îngrijorate ale rudelor persoanelor date dispărute, potrivit unei corespondente AFP.

Un salvator a anuţat că cel puţin zece persoane ar mai putea fi blocate sub dărâmăturile unei clădiri.

Cutremurul a fost atât de puternic, încât a fost resimţit până la Istanbul şi Atena şi a cauzat un ”minitusnami” care a inundat străzile Seferihisar, un oraş turc situat aproape de epicentru, şi a măturat coasta Insulei elene Samos.

La Samos, două persoane au murit şi s-au constatat pagube materiale importante, potrivit autorităţilor greceşti.

Turcia şi Grecia, două ţări situate întruna dintre cele mai active regiuni seismice din lume, şi-au lăsat de o parte tensiunile diplomatice şi s-au declarat pregătite să se ajute reciproc.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentRealitatea.NET, poziție de top în online-ul românesc: locul 1 la nivel național, în luna octombrie. Site-urile Trustului Realitatea, creștere semnificativă
Articolul următorCristian Rizea a votat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova