FBI avertizează că încărcarea telefoanele în prize sau stații de încărcare USB din aeroporturi, hoteluri, mall-uri și alte spații publice a devenit o amenințare de securitate cât se poate de serioasă. Specialiștii americani susțin că porturile USB publice pot fi modificate foarte ușor astfel încăt să și permită descărcarea de date din aparatul conectat

Varianta recomandată de FBI este să folosiți propriul încărcător USB sau să vă conectați la o priză normală, scrie NPR.org, citat de nwradu.ro.

 

Guvernul SUA avertizează asupra pericolelor utilizării stațiilor publice gratuite de încărcare pentru telefoane mobile, cum ar fi aeroporturi, hoteluri și centre comerciale. FCC a făcut și ea o declaraţie, iar filialele locale ale FBI şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea, după ce “juice hacking-ul” a luat amploare.

Infractorii cibernetici folosesc cablurile USB de la aceste stații de încărcare pentru a pirata telefoanele în timp ce se încarcă.

Ce este „juice jacking“-ul

 

Analistul de securitate cibernetică Brian Krebs a inventat termenul „juice jacking” într-o postare pe blogul său din 2011, pentru a se referi la piratarea telefoanelor pentru a fura date sau a le infecta cu malware.

 

Cum evitați „juice jacking“-ul

iată patru modalități prin care puteți evita „juice jacking“-ul:

  1. Purtați un încărcător portabil pentru baterii.
  2. Utilizați un dispozitiv USB numit blocator de date care se conectează la cablul de încărcare al telefonului.
  3. Utilizați priza de perete pentru a vă încărca telefonul.
  4. Opriți complet dispozitivul înainte de a-l conecta la o priză publică de încărcare a telefonului mobil.
Articolul precedentSfânta și Marea Sâmbătă din Săptămâna Patimilor| Obiceiuri pe care trebuie să le respecți în ultima zi înainte de Învierea Domnului
Articolul următorCe este Lancea Destinului, arma legendară cu care se spune că a fost împuns Iisus pe cruce