Oficialii Primăriei Ţăndărei au transmis o solicitare către Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa prin care au cerut aprobarea campaniei de testări, potrivit adevarul.ro

,,Prin prezenta vă solicităm iniţierea unei campanii de testare în masă a populaţiei din Ţăndărei, existând mai multe metode prin care se poate realiza, bazate pe protocoale internaţionale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. La nivel naţional au fost demarate proiecte de testare prin metoda „pooling”, testarea grupurilor de persoane cu legătură epidemiologică sau testarea câte unui membru din fiecare familie de pe o anumită stradă. Iniţierea unui astfel de proiect este necesară şi ţinând cont de faptul că din datele neoficiale pe care le avem, de 14 zile nu a mai fost confirmată infectată nicio persoană din oraşul Ţăndărei (…)” se arată în solicitarea pe care autorităţile locale din oraşul Ţăndărei au transmis-o către Direcţia de Sănătate Publică.

DSP Ialomiţa au explicat însă că testarea cetăţenilor, indiferent dacă aceştia se află sau nu într-o zonă carantinată, se face conform protocoalelor în vigoare stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică. 

Articolul precedentAlexandru Rafila: Avertisment pentru românii care vor să cumpere Remdesivir online
Articolul următorAu fost înregistrate alte 431 de noi cazuri de îmbolnăvire. Care este bilanțul actualizat pe județe