Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) din Sinaia a decis sâmbătă, în regim de urgenţă, implementarea imediată a unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19 în zonele aglomerate ale domeniului schiabil.

În urma discuţiilor, preşedintele Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă Sinaia, primarul Vlad Oprea, a solicitat suplimentarea efectivelor de jandarmi, jandarmi montani şi poliţie pentru asigurarea respectării măsurilor anti-COVID la Cota 1000, 1400, 2000 şi în Valea Soarelui şi Valea Dorului.

Mai mult, în vederea asigurării măsurilor de protecţie, Comitetul a decis în această dimineaţă să trimită o solicitare pentru sprijin către Garnizoana Predeal – Batalionul 21 Vânători de Munte.

S-a decis, începând cu data de 21 decembrie 2020 deschiderea traficului auto pe Drumul Cotei, dar şi crearea unui segment de drum cu sens unic, de la intersecţia străzilor Drum Nou Cota 1400 şi Calea Codrului ( Hotel Ioana) până la Cabana Schiori. Prin aceste măsuri traficul va fi fluidizat pe durata Sarbatorilor iar numărul locurilor de parcare va creşte.  

De asemenea, toţi operatorii pe cablu vor fi obligaţi să asigure delimitarea culoarelor de trafic prin montarea de garduri şi parapeţi, dar şi să difuzeze, la fiecare 15 minute, mesaje audio care să amintească publicului caracterul obligatoriu al măsurilor impuse: distanţare şi mască.

Ca măsură suplimentară se pregăteşte un Proiect de Hotărâre a Consilului Local Sinaia prin care forţele de ordine să aiba posibilitatea de a aplica sancţiuni acelora care nu respectă regulile de funcţionare a domeniului schiabil.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentIalomițeni amendaţi pentru că nu au purtat masca de protecţie
Articolul următorSolstițiul de iarnă are loc luni. Fenomen spectaculos, planetele Jupiter şi Saturn vizibile ca un astru dublu