Simona Halep va fi audiată la finalul acestei luni. Suspendată pentru dopaj, Halep nu a mai jucat un meci oficial de 8 luni.

Simona Halep ar putea fi audiată la finalul acestei luni de tribunalul independent de la Londra în cazul de dopaj care o ține departe de circuit de anul trecut.

„Termenul s-a dat pe data de 28, din câte am înțeles s-a amânat pentru 30. […] Suntem bine. Când suntem curați, mergem până în pânzele albe”, a declarat jurnaliștilor Stere Halep, tatăl Simonei Halep.

Sportiva noastră trebuie să mai aștepte pentru a reveni pe teren. Lista jucătorilor direct acceptați la Roland Garros a fost publicată, iar Simona nu apare.

Simona Halep, dublă campioană de Mare Șlem și fost număr 1 mondial, a anunțat pe 21 octombrie 2022 că a primit o notificare potrivit căreia a fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat, prezentă într-o cantitate extrem de mică, la US Open. „Este cel mai mare șoc al vieții mele”, a scris atunci  sportiva, care anunța că „începe cel mai greu meci al vieții”.

Potrivit Agenţiei Naţională Anti-Doping (ANAD),  „Roxadustat este substanţă nespecifică” în cazul căreia,  dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a Listei Interzise perioada de suspendare a unui sportiv este de 4 ani, iar dacă sportivul poate demonstra lipsa intenției, perioada de suspendare e de 2 ani.

Articolul precedentVa ajunge salariul minim la 3.500 de lei, la anul? Răspunsul ministrului Muncii, Marius Budăi
Articolul următorSurse: PNL insistă pentru comasarea alegerilor – Ședință tensionată în coaliție