După ce pacientul neoperat Dragnea a cerut guvernului să se apuce de „podul de la Drajna”, executivul s-a mobilizat exemplar. Pesediștii locali au desemnat un membru care să monitorizeze atent demersurile, iar lucrurile au început să se miște.

Deocamdată singura mișcare s-a petrecut în biroul ministrului Cuc,  unde a aterizat pe nepusă masă comisarul PSD însărcinat cu propaganda pentru acest  proiect. Este vorba despre deputatul Ștefan Mușoiu, om cu firmă de construcții la bază și ditamai președinte executiv la PSD Ialomița.

Cei doi au demarat proiectul în forță, trăgându-se împreună în niște poze din care rezultă multă preocupare pentru subiect. Așa cum se poate observa, cei doi executanți simulează pentru prostimea de pe Facebook un soi de întâlnire de lucru. Pozele executate îi înfățișează pe pesediști în plin efort de analiză, privind către hartă precum privesc vițeii la poarta nouă, vorba proverbului.

Pentru a fi mai convingător, ministrul și-a pus și degetul pe hartă, gest care ar trebui să sugereze că cei doi nu freacă capra la barieră, așa cum am fi tentați să credem, ci analizează serios problema încercând să identifice Drajna pe hartă.

Momentul a fost evocat de deputatul Mușoiu într-o conferință de presă la partid. Copleșit de sarcina pe care președintele Pavel i-a pus-o în cârcă, respectiv aceea de a consuma rahat propagandistic despre subiect, comisarul politic Mușoiu însărcinat în prima lună cu pasajul de la Drajna  a subliniat:

Ne interesează foarte mult obiectivele de interes județean. Încă de la începutul mandatului m-a preocupat atât modernizările care se pot face pe DN 2C cât și pe DN 21, acest pasaj de la Drajna. Am participat la o discuție cu ministrul transporturilor pentru a vedea în ce fază sunt aceste lucrări. Știți foarte bine că anul trecut s-a întocmit studiul de prefezabilitate pentru realizarea unui pasaj. În acest moment, după ce au fost luate toate avizele de la ministerele competente în domeniu s-a trecut la întocmirea studiului de fezabilitate. În urma discuțiilor am aflat că pe 12 aprilie o să aibe loc deschiderea licitației pentru studiul de fezabilitate, urmând ca într-un interval de 3 luni să fie adjudecată această licitație. Ministrul transporturilor mi-a promis că va face tot posibilul pentru ca această perioadă să fie scurtată și acest contract să fie adjudecat și semnat mai devreme, poate undeva în luna mai.

Ulterior acestei etape, care durează în mod normal 4 luni, va fi scoasă la licitație proiectarea și execuția. Noi sperăm ca la sfârșitul acestui an să avem în desfășurare licitație pentru realizarea acestui pasaj care este de importanță regională.

Instrumente legislative pentru modernizarea DN2C

Ieșit cu greu din pasajul de la Drajna, comisarul pentru infrastructură Mușoiu a derapat controlat către DN 2C, pe care l-a rezolvat în două vorbe de natură Dănciliană. Așa am aflat că drumurile se reabilitează cu instrumente legislative de tipul întrebărilor și interpelărilor, pe care domnul Mușoiu le-a utilizat la greu în relația cu drumul paradit aflat în atenția Partidului:

În urmă cu doi ani de zile, când am ajuns parlamentar, am început să fac intervenții legislative, am uzat de instrumentele legislative pe care le avem, întrebări și interpelări, pentru modernizarea și reabilitarea DN 2C Slobozia – Amara și Grivița. În urma acestor demersuri și a interesului pe care noi l-a manifestat, au început să întocmească un studiu de fezabilitate. În acest moment porțiunea de drum de la kilometrul 61 până la kilometrul 70, adică de la Amara până la Grivița intră în reabilitare. Practic se vor lărgi benzile de circulație de la 5,5 m la 7 m plus 2 metri de acostament. Lucrările au început în zonă de o săptămână.

Președinte Pavel i-a retras brutul cuvântul așa că domnul comisar a tăcut la fel de inteligent precum a cuvântat. Suntem optimiști, onoare muncii!

 

Articolul precedentRăzboi politic intern la PSD: primarul municipiului Slobozia este somat public să plece din partid!
Articolul următorSituaţie critică la Unirea Slobozia: doar Consiliul Judeţean poate salva echipa de fotbal!