Modificare în procedura de sprijin pentru agricultorii ale căror culturi sunt afectate de seceta severă, în care au fost prelungite termenele de depunere a înştiințărilor scrise la unitățile administrativ-teritoriale pe a căror rază se află terenurile agricole afectate.

Noile termene stabilite sunt următoarele:

1 august 2022 – se pot depune înştiințări scrise la UAT-uri pentru culturile agricole înfiinţate în toamna lui 2021 (15 mai, termenul inițial),

15 noiembrie 2022 – se pot depune înştiințări scrise la UAT-uri pentru celelalte tipuri de culturi agricole (1 septembrie, termenul inițial).

”Am constituit, prin Ordin de Prefect, Comisia de constatare a pagubelor la culturile agricole generate de seceta pedologică. Aceasta va lucra în strânsă legătură cu Direcția pentru Agricultură şi APIA, precum şi cu reprezentanții UAT-urilor, astfel încât să avem o imagine cât mai clară asupra situației din teren. De asemenea, în calitate de preşedinte al CJSU am notificat în scris toate comitetele locale pentru situații de urgență cu privire la modificarea termenelor de depunere a înştiințărilor de către agricultori, în conformitate cu prevederile legale intrate în vigoare de la 1 iulie”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.

Înştiinţările scrise depuse de fermieri trebuie să cuprindă datele de identificare ale deţinătorului de teren agricol, suprafaţa totală declarată, suprafaţa calamitată (estimativ pe fiecare dintre culturile calamitate), cu specificarea dacă respectiva suprafaţă se află în zonă irigabilă.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentRomânia, lovită de CANICULĂ și SECETĂ – prognoza meteo pe o lună
Articolul următorCaracatița de la aeroporturi – George Dorobanțu, afaceri de milioane de euro în spatele HAOSULUI de pe Otopeni