Procurorul Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, și actual vicepreședinte al CSM a încercat să-i intimideze pe polițiștii care l-au oprit în județul Iași pentru un control de rutină, potrivit unei filmări.

Deranjat de faptul că i s-au cerut actele la control, Horodniceanu le atrage atenția agenților că el a condus structura de combatere a crimei organizate și că toți polițiștii din județ îl cunosc. „Faceți cu mine chestii d-astea?”, afirmă fostul șef DIICOT.

Poliţiştul a spus că nu îl cunoaşte, Horodniceanu întrebându-l „Dar de ce nu mă cunoaşteţi oare?”.

Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, oprit de polițiști: Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului!

Horodniceanu fusese oprit pe un drum din judeţul Iaşi pentru că făcuse o depăşire fără a semnaliza corespunzător şi pentru că rula cu o viteză mai mare decât cea legală. Poliţistul i-a spus că nu îl amendează, ci doar i-a solicitat actele şi că a dorit să îi atragă atenţia privind greşelile comise în trafic.

„Am să vorbesc cu şeful IPJ”, l-a avertizat Daniel Horodniceanu pe poliţist.

De asemenea, Horodniceanu a spus că este procuror de 25 de ani şi că este cunoscut de toţi poliţiştii din judeţul Iaşi.

Totodată, Daniel Horodniceanu i-a amintit agentului de poliţie că în 2016 a vorbit cu fostul ministrul Gabriel Oprea pentru ca poliţiştii să primească 15% în plus la salariu.

„Eu am vorbit atunci cu ministrul Oprea şi dumneavoastră aţi luat 15 la sută”, i-a spus Horodniceanu.

Pe baza acestor imagini apărute în spațiul online, fostul șef DIICOT, poate fi acuzat de trafic de influență, amenințare, abuz de putere, având în vedere că s-a folosit de funcție pentru a-i intimida pe polițiști.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentModificare de securitate la conturile Google: utilizatorul nu mai trebuie să folosească parola
Articolul următorAccident șocant între o motocicletă și un autoturism