Alertă la Viena, luni seară, după un atac cu arme de foc centrul Vienei, în apropierea unei sinagogi. Potrivit raportărilor oficiale făcute la câteva ore după atac, 15 persoane au fost rănite și se află în spital, iar unul dintre atacatori a murit, după ce s-a autodetonat. Presa vorbește de încă doi morți, neconfirmați, însă, oficial. Ministrul de Interne a confirmat moartea unui atacator, afirmând că, cel mai probabil, a fost vorba de un atac terorist coordonat, în mai multe locații. Oficialul austriac nu exclude posibilitatea să fie mai mulți morți, dar nu există încă informații precise. Din nefericire, se pare că o parte din atacatori sunt „înarmați și liberi”. Luni, erau sute de oameni pe străzi deoarece fuseseră anunțate restricții și era ultima seară în care se putea ieși în localuri. Au fost anunțate și luări de ostateci.

UPDATE: 00.50 Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a anunțat că va trimite armată pentru a sprijini poliția, mai ales că de la miezul nopții Austria a intrat din nou în canantină, pentru a stăvili răspândirea infectării cu noul coronavirus. 

UPDATE: 23.35: Poliția a confirmat că au fost atacuri în șase locuri. Cu puțin timp înainte, ministrul austriac de Interne afirrmase că atacul pare să fi fost condus de mai multe persoane și că, probabil, mai multe persoane ar fi fost ucise.

Atac armat în zona unei sinagogi din Viena: cel puțin 3 morți, 15 răniți

Afirmațiile sale au venit după ce unele relatări din presa locală au anunțat șapte morți și rănirea gravă a unui polițist. Pe rețelele de socializare a fost postată și o filmare în care ar apărea unul dintre presupușii atacatori.

Oamenii legii fac un apel la oameni să stea departe de toate locurile publice sau de mijloacele de transport în comun. De asemenea, vienezii sunt îndemnați să nu filmeze sau să pozeze, pentru a nu se expune, potrivit Kronen Zeitung.

Alte relatări din presa vieneză susțin că atacatorii ar fi vizat mai multe obiective aflate în proximitate, între care și două restaurante și un centru cultural evreiesc. În afară de atacatorul ucis, un al doilea ar fi fost reținut.

Ministrul de Interne al Austriei a vorbit ”fie despre un atac terorist, fie despre un dezastru”, notează jurnaliștii de la Der Standard. Poliția le cere oamenilor să nu publice videoclipuri de la incident pe rețelele de socializare, ci să le pună la dispoziția Poliției. Unul dintre atacatori a fost omorât, iar un polițist a fost împușcat și se află în stare gravă, anunță DS, care citează Ministerul de Interne. Totodată, Poliția a blocat transportul în comun în centrul capitalei Austriei.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 101. De ce are Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu noroc la femei
Articolul următorAvem portretul robot al fetei ucise și incendiate în troler! Dacă știți cine este, alertați Poliția!