Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ialomița au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a un kilogram de tutun de fumat. 5 persoane vor fi conduse la audieri.

Potrivit anchetatorilor  în perioada iulie – septembrie 2022, persoanele bănuite ar fi desfășurat activități de prelucrare și comercializare, prin intermediul anunțurilor postate pe rețele de socializare și site-uri destinate comerțului online, către diverși clienți din țară, a aproximativ 4 tone de tutun de fumat.

Prejudiciul total estimat la acest moment este de aproximativ 430.000 de lei.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, 680 de kilograme de tutun mărunțit și tocat, preparat pentru fumat, 23.000 de tuburi de țigarete, care urmau a fi confecționate artizanal, un aparat pentru tocarea tutunului, etichete autocolante inscripționate, telefoane mobile, precum și înscrisuri utile cauzei,” transmite IPJ Ialomița.

 

Imagine

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentMotivul șocant care a stat la baza crimei de la azilul de bătrâni din Călărași. Agresorul nu este la primul omor
Articolul următorAmețit la volan din cauza consumului de droguri, trezit de polițiști