Tinel Gheorghe, președintele PNL Ialomița, a anunțat că sunt sute de primării în România pe care le amenință falimentul.

Deputatul liberal Tinel Gheorghe, președintele PNL Ialomița, a anunțat astăzi că situația bugetară a României este critică. Sute de primării din România nu au bani pentru a acoperi cheltuielile de funcționare.

Tinel Gheorghe, proaspăt ieșit dintr-o ședință a miniștrilor cabinetului Ludovic Orban cu parlamentari PNL, a anunțat apocalipsa după PSD.

Este o problemă destul de complicată pentru 43 de orașe și 420 de comune care nu pot închide financiar anul 2019. Acestea sunt în risc de incapacitate de plată. Sunt sute de primării în țară ce pot intra în faliment.”, susține parlamentarul liberal.

Pe lista Primăriilor ce nu au capacitate financiară de a asigura pe ultimele două luni ale anului măcar cheltuielile de funcționare sunt cinci comune din Ialomița cu primari PNL.

Nu avem o situație exactă în acest moment în tot județul Ialomița, știu doar că există o comună cu primar PSD ce este la un pas să-și declare falimentul pentru că nu mai sunt bani pentru plata salariilor angajaților și a cheltuielilor curente.”, a adăugat Tinel Gheorghe.

Deficitul lăsat de PSD la zece luni se apropie la 4,3% din PIB. PNL contabilizează datele exacte și observă că sunt venituri supra-estimate de aproape 18 miliarde lei, 10 miliarde lei venituri fiscale și diferența din fonduri europene.

Cu banii europeni este imposibil ca într-o lună Comisia Europeană să mai deconteze ceva în condițiile în care nu ai proiecte, nu ai facturi, nu ai nimic, acești bani îi ai pe minus în buget.”, a anunțat președintele PNL Ialomița.

Prin rectificarea bugetară s-au alocat 100 milioane lei pentru plata concediilor medicale, 400 milioane lei pentru medicamente, 813 milioane lei pentru salariile celor din asistența medicală, 2 miliarde lei pentru recalcularea pensiilor pe ultimele două luni din 2019, a anunțat deputatul Tinel Gheorghe.

Articolul precedentConsiliul Județean Ialomița dă pomană de dulce în post: zece biserici primesc bani din bugetul județean
Articolul următorUn copil în vârstă de 4 ani a decedat intoxicat cu fum la Săveni