Deși, de peste 30 de ani, România se tot chinuie să scape de vizele obligatorii pentru Statele Unite ale Americii, așteptarea pare să fi meritat și să se fi terminat. Ambasadoarea SUA la București a făcut anunțul.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii/Visa Waiver Program cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Aceasta s-a aflat luni la Oradea, pentru a vernisa expoziţia itinerantă „Noi, Poporul/We the People”, care celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România.

Articolul precedentCând vor crește pensiile? Anunțul premierului Ciolacu pentru pensionarii români
Articolul următorSolicitarea MApN privind achiziţia avioanelor F-35 a ajuns în Parlament. Cât ne va costa procesul de modernizare a Forțelor Aeriene Române