Cetățenii români care beneficiază de pensii plătite de statul italian, dar și-au transferat plata acestor drepturi în România, trebuie să îndeplinească rapid o serie de formalități, pentru a nu li se bloca plata banilor. Anunțul a fost făcut de către Ambasada României în Italia, care a detaliat și formalitățile necesare.

Potrivit regulilor, pensionari români trebuie să trimită către Citibank, până la data de 18 iulie, un certificat de viață. În acest moment, INPS (Institutul național pentru Protecție Socială) verifică în bazele de date câți dintre pensionarii stabiliți în România mai trăiesc.

Citibank ar trebui să trimită prin poștă certificatul de viață la adresa pensionarilor, completat cu datele de identificare ale acestora. În cazul în care pensionarii nu primesc certificatul prin poștă, sunt sfătuiți să contacteze Serviciul de asistență al Citibank, prin email la adresa [email protected] sau la numerele de telefon 0800 400863 sau 0039.02.6943.0693. Ei pot primi un nou certificat, inclusiv prin email.

 

Pensionarii pot solicita, de asemenea, ajutor de la instituțiile italiene de asistență a pensionarilor (patronato) cu sedii în România. După primirea certificatului, pensionarii trebuie să se adreseze unei instituții competente (cum ar fi casa teritorială de pensii, primăria sau oficiul consular italian) pentru certificarea și ștampilarea acestuia.

 

Articolul precedentAceastă grupă de sânge este un adevărat magnet pentru țânțari. Specialiștii au deslușit preferințele supărătoarelor insecte
Articolul următorRafila, despre posibile greve în Sănătate: „Șapte dintre revendicări se pot pune în aplicare”