Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de instabilitate atmosferică pentru intervalul 02 mai, ora 13 – 03 mai, ora 12, iar pentru intervalul 03 mai, ora 12 – 04 mai, ora 22, a fost emisă o atenționare de COD GALBEN de instabilitate atmosferică.

În intervalul 02 mai, ora 13 – 03 mai, ora 12 instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice, sud-vestice și în zona montană.

Vor fi perioade în care vor fi semnalate averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Atenționarea meteo de COD GALBEN intră în vigoare din 3 mai, ora 12 și este valabilă până în data de 4 mai, ora 22.

În Muntenia, Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40…60 l/mp.

Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, grindină.

Fenomenele vizate fiind manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.

Articolul precedentPână astăzi, 2 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.732 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19
Articolul următorUn nou deces în rândul cadrelor medicale. O infirmieră din Vaslui a murit din cauza COVID-19