Meteorologii au lansat o avertizare de cod galben în șase județe precum și în București. Potrivit ANM, marți până la ora 23.00 sunt vizate intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică.

 

ANM a lansat avertizare de cod galben! Interval de valabilitate: 12 mai, ora 09:00 – 12 mai, ora 23:00

Zone și fenomene vizate: intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică în Oltenia, Transilvania, vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Municipiul București)

      În intervalul menționat, în Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în zona Municipiul București) vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h.
      Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp! 

Articolul precedentMinistrul Transporturilor: Microbuzele, igienizate înainte de plecarea în cursă. Călătorii, cu măști și controlați cu termoscanner
Articolul următorÎncă nouă persoane infectate cu noul coronavirus au murit