Vremea se va răci în toată țara, astfel că până în 9 octombrie se va ajunge de la medii de 26 – 27 de grade, la 16-17 grade, însă săptămâna viitoare se va încălzi din nou, potrivit meteorologilor. La munte, după 13 octombrie sunt posibile ninsori la altitudini mari.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 5 – 18 octombrie:


Banat
Valorile termice maxime vor fi în scădere până în 8 octombrie, de la medii de 26 – 27 de grade, spre 17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora se va situa în jurul a 24 de grade. Săptămâna viitoare, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 15 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 11 – 12 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului, spre 9 – 10 grade. Va ploua, posibil însemnat cantitativ, în perioada 5 – 8 octombrie, iar după 12 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere


Crișana
Temperaturile maxime vor fi în scădere până în 8 octombrie, de la medii de 26 – 27 de grade, spre 16 – 17 grade. Până în 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. Săptămâna viitoare, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 19 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 14 grade la începutul intervalului, spre 7 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 11 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, spre 9 grade. Va ploua în intervalul 5 – 8 octombrie, iar după data de 12 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere. Izolat, cantitățile de apă vor putea fi însemnate.


Transilvania
Până în data de 9 octombrie, maximele termice vor fi în scădere, de la medii de 26 – 28 de grade, spre 17 grade. Apoi, între 9 și 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 22 – 23 de grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere de la medii de 13 – 14 grade la începutul intervalului, spre 5 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 8 grade, apoi vor scădea ușor și treptat până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, spre 6 grade. Vor fi ploi în intervalul 5 – 8 octombrie, pe arii restrânse însemnate cantitativ. După 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.


Maramureș
Până în 8 octombrie, maximele termice vor scădea de la medii de 26 – 27 de grade, spre 16 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, iar în medie, acestea vor ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 13 – 14 grade la începutul intervalului, spre 6 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 10 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului, spre 7 grade. Va ploua, pe arii restrânse însemnat cantitativ, în intervalul 5 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere


Moldova
Până în 9 octombrie, vremea va fi într-un proces de răcire, care se va resimți mai ales la valorile diurne. Astfel, maximele termice vor scădea de la medii de 26 de grade, spre 18 – 19 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, semnificativă între 8 și 10 octombrie, de la medii de 15 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 10 – 11 grade, apoi vor scădea ușor și treptat până la sfârșitul intervalului, spre 9 grade. Va ploua, pe arii restrânse însemnat cantitativ, în intervalul 6 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.


Dobrogea
Până în 9 octombrie, vremea va fi într-un proces de răcire, mai accentuată în intervalul 7 – 9 octombrie. Astfel, maximele termice vor scădea de la medii de 25 – 26 de grade, spre 20 grade. Până în data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere ușoară, iar media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, semnificativă între 8 și 10 octombrie, de la medii de 17 – 18 grade la începutul intervalului, spre 12 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 și 14 octombrie, minimele termice vor fi în creștere ușor spre valori, în medie, de 14 grade, apoi vor scădea ușor și treptat până la sfârșitul intervalului, spre 12 grade. Va ploua, izolat însemnat cantitativ, în intervalul 6 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în ușoară creștere.


Muntenia
Temperaturile maxime vor fi în scădere până în 9 octombrie, de la medii de 29 de grade, spre 21 de grade. Până în data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 – 21 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 15-16 grade la începutul intervalului, spre 8 – 9 grade, în jurul datei de 10 octombrie. Între 10 și 14 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 11 – 12 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, spre 10 grade. Va ploua în intervalul 6–8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi în ușoară creștere. Izolat cantitățile de apă vor putea fi însemnate, mai ales la începutul intervalului.


Oltenia
Temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 27 de grade, spre 20 de grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 23 de grade. În a doua săptămână a intervalului, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii în jurul a 16 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în jurul datei de 10 octombrie. Între 10 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 11 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, spre 9 – 10 grade. Va ploua în intervalul 5 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate.


La munte
Temperaturile maxime vor fi în scădere până în 8 octombrie, de la medii de 19 grade, spre 9 – 10 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media va ajunge la 15 grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 11 grade la începutul intervalului, spre 2 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 7 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, spre 4 grade. Va ploua în intervalul 5 – 8 octombrie, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. După data de 13 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor, iar la altitudini mari vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Articolul precedentFirmele cu datorii făcute în starea de urgență pot cere eșalonarea pentru 12 luni
Articolul următorTest obligatoriu și carantină pentru românii care se întorc din străinătate