ANM a actualizat avertizarea meteorologică pentru intervalul 05 aprilie, ora 10 – 08 aprilie, ora 10. Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, predominant ninsori, intensificări ale vântului. 
Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale.
În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte.
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 05 aprilie, ora 10 – 05 aprilie, ora 23
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de
55…65 km/h.
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 05 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 14
Fenomene vizate: predominant ninsori și strat de zăpadă
În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20…25 l/mp.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 05 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 14
Fenomene vizate: ninsori abundente, viscol și strat consistent de zăpadă Zone afectate: județele Botoșani, Iași, Vaslui și zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău
În județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp.
Articolul precedentPloaie torențială pe Autostrada București – Constanța. Vizibilitate redusă
Articolul următor8 sfaturi de frumusețe de la membrele familiilor regale care le-au ajutat să arate ca niște vedete