Anca Alexandrescu a comentat noile informații apărute „pe surse”, în timpul zilei de marți, care i-au confirmat afirmațiile făcute de mult timp în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, cum că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar fi știut despre afacerile „mafiei” de la Compania de Aeroporturi București. Jurnalista și invitații săi au remarcat faptul că modul în care a fost prezentată în presă informația lasă impresia că textul a fost pur și simplu dictat tot de oameni din servicii.

„SRI se pare că a transmis informări încă de anul trecut, dar ministrul Transporturilor s-a spălat pe mâini! Si ce sa vezi ca si despre Bogdan Mîndrescu, despre care am vorbit până m-a amendat CNA, ar fi avut niște informații. Eh, nici PNL Ilfov nu e departe de subiect. Devine tot mai fierbinte zona Aeroportului si a Companiei Tarom, dar pas cu pas vor ieși toate la suprafață”, a comentat jurnalista Realitatea Plus.

DORIN IACOB: Mie mi se pare că noile dezvăluiri despre Grindeanu vin de oameni din servicii

Anca Alexandrescu și invitații săi au comentat și modul în care informațiile pe surse despre faptul că Grideanu ar fi fost vizat de SRI, în legătură cu ceea ce se întâmplă la Compania de Aeroporturi București, încă de anul trecut. 
Analistul politic Dorin Iacob și-a exprimat opnia că că din interiorul unor servicii se dau spre presă anumite informații. „Din păcate, astfel de lucruri se întâmplă și nu este sănătos, dar se întâmplă pentru că informațiile, nemergând spre factorii de decizie, poate că unii ofițeri sau alți oameni din sistem simt nevoia să le dea către public, ca să pună presiune în sensul bun. „

PASAJ DIN ARTICOLUL „PE SURSE” – Grindeanu ar fi unul dintre „politicienii” la care s-a referit șeful SRI

„Datorită acestei „inginerii„ compania Tarom a ajuns în pragul de a cere ajutorul Comisiei Europene pentru un ajutor de stat iar o sumă de peste 35 de milioane de euro din acest ajutor de stat trebuie dus la CNAB.

Este vorba de datorii actuale ale Tarom către CNAB. Toate aceste detalii sunt cunoscute de Serviciul Român de Informații, de premierul Ciucă, de ministrul Grindeanu și de secretarul Mândrescu.

Grindeanu ar vrea să ducă până la momentul rotativei situația Tarom așa cum este ea în prezent urmând ca în mandatul următorului ministru „bomba Tarom să explodeze”, susțin sursele menționate anterior.

Acestea mai afirmă că pentru că Grindeanu nu ar fi luat măsuri după ce i s-a fi atras atenția în mod direct de către Eduard Hellvig, șeful SRI, acesta din urmă l-ar fi pomenit pe ministru în ultima sa declarație oficială.

Se pare, afirmă aceste surse, că Grindeanu ar fi unul dintre „politicienii„ la care face referire Eduard Hellvig în ultima sa apariție publică, în 4 octombrie 2022.”

H.D. Hartmann Eu cred că Sorin Grindeanu este pregătit pentru un proiect, cheie este la generalul Ioan Talpeș

După citirea pasajului de mai sus, Anca Alexandrescu a comentat ironic: „Lucrez de atâta timp în presă și rareori am văzut un articol scris în felul ăsta. Este clar că nu este un articol, e scris direct de „sursă”, ca să spun așa.”

„Articolul pare scris de o sursă și dictată de un ofițer, parcă pe traseu se interpun și niște rezerviști care nu și-au mai schimbat limbajul în ultimii 10 ani,” a susținut și Dorin Iacob.

A. Alexandrescu: „Este imposibil ca Sorin Grindeanu, în calitate de vicepremier, de ministru al Transporturilor, să nu fi primit informații, băieții ăștia de la aeroport fac de ani aceste afaceri, interceptările (care au ajuns în spațiul public – N.R.) arată că ei au penetrat sistemul politic de 10 ani încoace, de când au aceste contracte la cel mai înalt nivel. Este imposibil ca SRI să nu știe și să nu facă informări. Întrebarea este: de ce, dacă au existat informații, nimeni nu a luat măsuri, nici domnul Grindeanu?”

În schimb, profilerul H.D. Hartmann a afirmat că „cineva” i-ar fi livrat informația că Sorin Grindeanu să devină directorul SRI. „Îmi spuneam, în mintea mea, <<cred că mă crezi prost, că o să mă duc eu vreodată să spun asta într-o emisiune>>”.
D. Iacob: „Mie mi se pare că este un om mult prea precaut și uneori chiar fricos sau ușor de manipulat în fricile lui Dacă i se spune de către un șmecheraș „lasă că știm noi ce este acolo”, atunci nu se bagă dl. Grindeanu.

H.D. Hartmann: „Nu este chiar așa. Grindeanu așteaptă proiectul pentru care a fost ales. Uitați-vă de unde i-a venit informația generalului Talpeș și veți înțelege ce așteaptă Grindeanu. Uitați-vă la sursa lui Talpeș și veți înțelege ce așteaptă Grindeanu.”

SURSE: Sorin Grindeanu, unul dintre politicienii arătați cu degetul de Hellvig. Dezvăluiri-bombă despre MAFIA de la Aeroportul Otopeni: cine a orchestrat căpușarea TAROM

A.Alexandrescu: N-a vrut să ne spună (Talpeș – N.R.) !

H.D. Hartman: Nici nu vă va spune. Grindeanu nu este fricos, este precaut, el își așteaptă proiectul pentru care a fost selectat și care nu este încă validat în România.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorCum prevenim bolile cardiovasculare. Modalitatea banală de a scăpa de afecțiuni grave: este la îndemâna oricui