Analize medicale gratuite pentru echipa de fotbal CS Amara

Mariana Iancu, managerul spitalului Slobozia (foto adevarul.ro)

Surse bine informate, apropiate spitalului din Slobozia, susțin că echipa de fotbal a orașului Amara a beneficiat în vara anului 2017 de analize medicale gratuite necesare pentru vizarea carnetelor de joc ale fotbaliștilor.

Pentru a putea evita plata analizelor la un centru de medicină sportivă fotbaliștii au fost internați fictiv la spital. Potrivit legii, pacienții cu internare de zi beneficiază de gratuitate pentru toate analizele prescrise de medic.

În cazul de față, tot lotul echipei de fotbal a fost internat fictiv pentru o zi în spital și sportivii au beneficiat de analize, clubul sportiv evitând astfel plata prestației. Valoarea serviciilor s-a ridicat la 16.000 de lei, sumă pe care Casa de Sănătate Ialomița a refuzat să o deconteze.

A existat, spun sursele citate, și o verificare a organelor judiciare în urma unei plângeri. Cazul a  fost clasat fără prea multe explicații. Managerul spitalului din Slobozia, Mariana Iancu, ar fi afirmat că va plăti din buzunar contravaloarea analizelor dacă va fi cazul. Aceleași surse susțin că medicul internist care a operat internările este cercetat de DNA pentru 131 de infracțiuni de  luare de mită pentru că ar fi acordat ilegal concedii medicale și a întocmit acte fictive pentru pensionare. De menționat este faptul că în luna decembrie a anului trecut spitalul a avut nevoie de o rectificare bugetară pentru a putea achita salariile angajaților.

Echipa de fotbal CS Amara a fost înființată în 2002 iar pe site-ul Asociației de fotbal Ialomița figurează ca președinte Victor Moraru, care este și președintele Consiliului Județean Ialomița.

Conducerea Casei de Sănătate Ialomița nu confirmă dar nici nu infirmă aceste informații. Directorul Mihai Geantă susține că nu poate identifica din mulțimea de Coduri Numerice Personale care figurează în datele transmise de Spitalul Slobozia, care anume aparțin fotbaliștilor de la Amara.

Articolul precedentGuvernul Dragnea forțează primăriile să aplice cote maxime pentru impozitele locale
Articolul următorExpoziţie-eveniment cât o lecţie de istorie trăită de veteranii de război din Ialomiţa