Conform Prefecturii Prahova, peste 400 de reprezentanți ai instituțiilor statului cu atribuții de control vor verifica în acest weekend respectarea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei de COVID-19.

Se vor aplica amenzi de peste 10.000 de lei pentru cei care nu respectă legislatia în vigoare. Vizate sunt atat persoanele fizice, cât și agenții economici, pe tot parcursul weekend-ului

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionesu, a emis un ordin prin care a solicitat constituirea Grupului de conducere a acțiunii de control în stațiunile de pe Valea Prahovei, privind respectarea aplicării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus COVID-19.

Sub coordonarea prefectului județului Prahova, instituțiile cu atribuții în domeniu, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino“ și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab“ vor demara in acest weekend o ampla actiune de control.

În baza acestui document vor fi constituite comisii mixte care vor verifica, începând cu data de 26.03.2021, toate stațiunile de pe Valea Prahovei, dar și alte zone de agrement, acolo unde se creează aglomerări umane și există tendința încălcării măsurilor de protecție. Vor fi verificate atât pârtiile de schi, unitățile de cazare, precum și cele de alimentație publică, respectarea distanței fizice, purtarea măștii de protecție etc.

În cadrul acestor comisii se vor regăsi, pe lângă reprezentanți ai instituțiilor amintite mai sus, și cadre din rândul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă  și Inspectoratul Teritorial de stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Actiunea de control se desfășoară ca urmare a creșterii alarmante a numărului de cazuri de persoane nou confirmate cu COVID-19, a supraaglomerării secțiilor de Terapie Intensivă, dar și ca urmare a constătării unei relaxări în rândul populației privind respectarea legislației în domeniul COVID-19.

Premierul Florin Cîțu și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au solicitat prefecților, în cadrul unei videocoferințe, intensificarea controalelor și luarea măsurilor care se impun și care sunt menite să protejeze sănătatea celor din jur. Vizate, cu precădere, sunt acele zone unde se creează aglomerări urbane.

Centralizarea și comunicarea  acestor controale va fi realizată de către IJP Prahova, cu aprobarea Prefectului județului Prahova.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentUn nou RECORD de infectări, de la începutul anului: 6.651 de cazuri noi, 140 de decese
Articolul următorCapitala Austriei și împrejurimile sale vor fi supuse unei noi carantine de Paște