Există câteva alimente care îmbunătățesc digestia în timpul nopții. Nutriționiștii le recomandă pentru proprietățile lor sănătoase și nutritive. Sănătatea intestinală nu înseamnă doar limitarea durerilor de stomac. Un sistem digestiv sănătos înseamnă reducerea problemelor gastrointestinale care ajută ca întreg organismul să funcționeze optim.

Pentru a avea grijă de sănătatea ta, specialiștii recomandă să te concentrezi pe alimente integrale, minim procesate, bogate în fibre, vitamine și minerale. Iată câteva exemple gustoase și aromate:

Iautul grecesc

Este un aliment bogat în prebiotice, care susține zilnic digestia. De asemenea, este o variantă foarte bună de a te bucura de un aport optim de proteine. Poți asocia iaurtul grecesc cu fructe și fulgi de ovăz. Află ce alte beneficii mai are iaurtul grecesc asupra organismului tău.

Kefirul

Kefirul este o băutură pe bază de lapte care conține adesea mai multe probiotice și proteine decât iaurtul obișnuit. Acesta poate ajuta la îmbunătățirea microbiomului intestinal prin reducerea inflamației și a permeabilității intestinale.

În plus, cercetările, cum ar fi un studiu din 2021 în PharmaNutrition, sugerează că băutura poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare, scrie EatingWell.com.

Anghinarea

Anghinarea conține un tip de fibră importantă, ce acționează în organism ca un prebiotic.

Aceasta susține îmbătrânirea sănătoasă a oaselor, protejează creierul și menține tensiunea arterială la un nivel normal, potrivit publicației Healthline.com.

Fructul dragonului

Acesta face parte din lista de alimente care îmbunătățesc digestia, fiind un fruct viu colorat și foarte gustos. Este bogat în fibre și este unul dintre cele mai bune fructe pentru a ajuta la ameliorarea constipației. Poate fi folosit în smoothie-uri pentru a beneficia de cele mai bune rezultate pentru intestinele tale și nu numai.

Usturoiul

Usturoiul lucrează mereu atunci când vine vorba de sănătatea intestinală. Are, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antivirale care ajută la susținerea sistemului imunitar.

Ciupercile

Bogate în fibre prebiotice, ciupercile conțin, de asemenea, mai mulți compuși care pot avea proprietăți medicinale. Un studiu din 2021 publicat în Journal of Functional Foods indică faptul că consumul de ciuperci poate influența în mod pozitiv glicemia și poate ajuta la prevenirea bolilor gastrointestinale și chiar a unor tipuri de cancer.

Soia

Soia este un aliment extrem de nutritiv și o sursă de proteină vegetală excelentă. Furnizează carbohidrați complecși, fibre, vitamine și minerale. Cercetările au descoperit că boabele de soia sunt una dintre cele mai bune surse de prebiotice care au impact pozitiv asupra organismului tău.

În plus, poate fi consumată rapid, în diferite forme. Boabele de soia fierte în apă pentru 4-5 minute reprezintă o gustare sănătoasă pe care o poți consuma în timpul unui film, în loc de chipsuri.

Articolul precedentAtenție, șoferi! Restricții de trafic pe Autostrada București – Constanța
Articolul următorNominalizările la Premiile MTV Movie & TV 2023. Cine ar putea lua premiul pentru cel mai bun sărut