Lui Alexandru Potor îi place să fie secretar de stat. După ce a renunțat la funcția din Ministerul Agriculturii a fost numit acum în Ministerul Fondurilor Europene.

Alexandru Potor a fost numit de premierul Viorica Dăncilă secretar de stat la fondurile europene. El renunțase la sfârșitul anului trecut la funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Alexandru Potor a fost făcut din nou secretar de stat. După o carieră de doi ani ca secretar de stat în Ministerul Agriculturii, el a renunțat la funcție după ce ministrul Petre Daea a văzut în el un posibil înlocuitor.

Omul propulsat în politică de Marian Neacșu, ex-secretarul general PSD mazilit de Liviu Dragnea, a ajuns acum într-o funcție similară la Ministerul Fondurilor Europene.

Decizia de numire în funcție a fost luată astăzi de premierul Viorica Dăncilă și a devenit oficială prin publicarea ei în Monitorul Oficial.

Documentul prin care Dănuț Alexandru Potor se numește în funcția de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene a fost contrasemnat de Toni Greblă, secretarul general al Guvernului României.

Revenirea în funcția de secretar de stat a lui Alexandru Potor ridică la trei numărul secretarilor de stat din județul Ialomița unși pe funcții în cei trei ani de guvernare PSD.

Dan Octavian Alexandrescu este secretar de stat în Ministerul Sănătății iar Daniel Crunțeanu a fost numit în luna februarie ca secretar de stat în Ministerul Agriculturii chiar pe locul lăsat vacant de demisia lui Alexandru Potor.

Alexandru Potor s-a ocupat în ultimii ani de fondurile europene prin Grupurile de Acțiune Locală, entități ce se mândresc cu atragerea de numeroase finanțări în special pentru mediul rural românesc.

El a ocupat pentru o lună și jumătate (ianuarie – februarie 2018) și o funcție în cadrul TAROM, administrator ne-executiv, membru al Consiliului de Administrație, pentru care a încasat, conform declarației de avere, 10.968 lei.