Nu pot accepta faptul că se formează o altă Românie în afara României! Nu pot accepta să ne plece copiii de acasă și să se întoarcă doar la înmormântarea părinților, și atunci doar dacă primesc liber…, căci moartea nu anunța când vine! Se întâmplă pur și simplu, iar atunci rămâi doar cu dorul, cu frustrarea, cu regretul că ai făcut compromisul de a pleca departe, doar ca sa aduci bani acasă, celor dragi rămași în urma ta. Că ai adormit cu dor greu țară, printre străini, doar ca cei de aici să aibă un trai mai bun. Cum nu pot accepta nici faptul că e nevoie de bani ca să vii sa îți vezi copiii, părinții, bunicii! Viața este prea scurtă ca sa o condiționăm doar de bani! Da, banii ne ajută să trăim, dar nu ei sunt totul! Sănătatea e totul! 

Știu drame cumplite care mă determină să lupt pentru reîntregirea familiilor, cunosc români care își mint părinții ca le este bine în diaspora, că au salarii foarte mari, case și mașini, facilitați asta doar ca sa ii liniștească pe cei dragi și măcinați de suferință, doar când de fapt ei se chinuie, fac naveta mai mulți cu o mașină, dorm mai multe familii într-un singur apartament și fac compromisuri inumane ca să pună la fiecare sfârșit de lună un ban deoparte!

Bătrânii noștri, ai voștri, minunile de oameni care v-au crescut, v-au spălat, v-au îngrijit, au răbdat, v-au educat cum au știut ei mai bine, merită mai mult decât un telefon pe luna și câteva sute de euro pentru facturi! Și ei, la rândul lor, își mint copiii că le este bine, că sunt sănătoși doar ca să nu le facă sufletul amar și să ii lase să muncească pentru visul lor. Asta deși, după ce închid telefoanele sau skypeurile, mor de răni adânci în suflet, de boli, de suferințe și de singurătate!

Știți că în jur de 100.000 de solicitări de consiliere a primit Asociația Telefonul Copilului anul trecut, la numărul 116111? 1,1 milioane este numărul oficial al românilor din Italia, neoficial sigur că sunt mai mulți. La acest număr de telefon au ajuns să sune plângând copiii care cereau psihologilor de la capătul firului să le cânte La mulți ani, asta pentru că nu-și mai văzuseră părinții de mult timp. Alții îi rugau să facă minunea de a-i aduce înapoi acasă. E clar că părinții nu cunosc care sunt consecințele plecării lor, dar nu-i putem învinovăți pentru că își doresc o viață mai bună. Și doare că în timp de pace noi avem atâția migranți iar asta nu se poate! Nu putem accepta sa plecam toți și să uităm de rădăcinile noastre, de frumusețile copilăriei, unică, simplă dar minunată! Un suflet drag nu poate fi înlocuit de un apel video, de la distanță de mii de kilometri. Copiii și părinții nu pot fi sărutați, îmbrățișați prin monitor. Iar aceste drame se întâmplă și aici, în țară! Cunosc familii despărțite de nevoi și sărăcie, în care unii părinți sunt nevoiți să lucreze în alte orașe pentru că nu li se oferă oportunități acasă. Pentru un ban în plus merg la sute de kilometri de copii, de parteneri, părinți și se reunesc o dată pe lună, în cel mai bun caz.

România se însingurează și se înstrăinează de ea însăși. Nu putem accepta să ne mai plece departe de țară inginerii, doctorii, tehnicienii, resursa umană bine pregătită! Și ca ce sunt primiți în alte țări? Elitele noastre, oamenii care pot salva România au devenit sclavi în patriile altora! Da, pe termen scurt este o variantă, dar pe termen lung e o nenorocire care va distruge definitiv România.

V-am promis că îmi pun timpul și platforma media la dispoziție, ca să vă strigați nemulțumirea și durerea! Vreau să fim cei care vă dau glas, dacă politicienii surzi și muți vă ignoră! Îmi doresc să fiți vocea care mobilizează poporul manipulat cu televizorul. Au ridicat perdele de fum ca să ne acopere ochii minții cu vălul indiferenței, al nepăsării și ne-au distras atenția de la problemele reale. Iar atunci când nu remediezi erorile, rezultatul nu poate fi decât unul singur: colapsul total al unei întregi națiuni. Este drept că noi suntem un popor pestriț, pasional, sărim repede la scandal, ne unim foarte greu iar istoria ne-a arătat că o facem doar în momentele de mare încercare. Dar aș vrea să înțelegeți că și aceste vremuri sunt cruciale pentru noi. Nu am putea să ne unim ca să salvam ce mai avem, înainte sa aibă loc înmormântarea poporului roman? Nu putem să intervenim și să înțelegem ca trebuie să preîntâmpinăm, mai ales că știm ca va urma? Pe cei care au prins rădăcini afară și mai au câțiva ani până la o pensie buna îi înțeleg că vor să mai rămână peste granițe. Dar ceilalți care plâng, noapte de noapte, de dor de casă, de ce stau să își mai compromită viața?

De ce nu căutam formule să ne reîntregim? Subvenționam și încurajăm lenea, nemunca și îi învățam pe unii puturoși ce nu pot contribui la dezvoltarea țării. Pentru asistați, nu îi acuz pe toți- pentru că unii chiar au nevoie, găsim soluții. Pentru primari, parlamentari avem variante de măriri la salarii și pensii. Dar suntem incapabili să dăm posibilitatea fiecărui roman să construiască în țara lui, sa creeze locuri de muncă. Cei care vin din afară se întorc cu experiența vestului și îi putem ajuta, cu credite bancare, să salveze satele românești, pentru a le introduce în circuitele turistice internaționale! Să vedem că nu mai avem 7 case din 10 abandonate! Am dat un exemplu. Pot fi multe soluții dacă ne dorim să salvam România! Știu că suntem în terapie intensivă, dar știu și că puterea fiecăruia e mai mare și mai eficientă că orice alt medicament administrat intravenos sau forțat! Trebuie doar sa ne dorim sa înlocuim incompetenții, trădătorii și hoții cu oameni de calitate, profesioniști educați și bine pregătiți.

Stimați politicieni și români, cum puteți accepta că tragediile comuniste încă există în țara noastră? Cum putem accepta că exista încă pedeapsa cu moartea în pușcării? Umilințe, bătăi, bullying în scoli, copii ținuți în cuști de animale! Oameni buni, acești copiii au nevoie de iubire și nu de brute care să îi nenorocească definitiv! Cum sa mutilezi un prunc doar că îl vezi mai neastâmpărat? Poate acel copil mai energic va fi liderul de mâine! Conducătorul care va resuscita economia pentru că în sângele său fierbe o moștenire genetică de eroi dispuși sa sacrifice tot și muncesc mai mult decât ceilalți, dorm mai puțin decât ceilalți, au curiozități mai multe încât acumulează într-un timp mai scurt decât alții, noțiuni ce mulți nu le înmagazinează într-o viață. Formatul emisiunii mele nu promovează doar critica, pentru că nu dorim să distrugem! Ne-am propus sa identificăm soluții pentru ca răul de azi să nu se mai repete și mâine. Dar cum să construim dacă negam boala cronică de care suferim? Suficient am negat și am stat deoparte. Ne-am mințit că durerea altora nu e drama noastră, că nu e despre noi. Ba da, chiar este drama noastră ca țară, ca neam. Poate că în acea cușcă în care a fost închis un micuț s-ar fi putut afla și copiii noștri! A venit vremea ca atunci când vedem suferință să întindem o mâna de ajutor, nu trebuie să ni-l ceară nimeni! Să nu ne mai facem că nu vedem și să nu ne mulțumim că schimbam postul tv, doar ca să nu îi mai vedem și să nu îi mai auzim pe cei în nevoie! Cum putem salva țara dacă nu ne implicăm? Prea mulți copii sunt abandonați, prea mulți dintre cei abandonați dispar fără urmă și nu intru acum în discuții mai delicate, vom urmări acest subiect, vă promit! Cred că avocații, judecătorii, politicienii pot juca o carte frumoasă în 2024, dacă vor să reseteze valorile inversate și să instaleze pacea, siguranța în societatea românească. Să nu ne temem că suntem carne de tun, că suntem exploatați, copiii furați pentru minți diabolice ce le răpesc nu doar copilăria ci și viața. Bine zicea premierul Israelului: educația este esențială, profesorii trebuie apreciați și plătiți regește, ca și medicii. Doar de aici vor ieși oameni de calitate ce vor purta steagul sus cu dragoste de patrie și cu demnitate în fața lumii, dar mai ales a lui Dumnezeu.

Ne-am săturat de ciocoii noi care ne împing tot mai mult în groapa sărăciei și a umilințelor tot mai mari. Avem șansa ca în 2024 să scăpăm de trădători, evident că nu vom reuși să eliminăm tot răul care a cuprins clasa politică. Dar viitoarele alegeri sunt un prim pas prin care putem porni curățenia de la vârful țării. Este o utopie să visăm la o elită perfectă, dar vrem lideri cu conștiință. Cu iubire față de popor. Cu lacrimi și soluții pentru bunicii care îngheață de frig și adorm flămânzi, pentru copiii care plâng de dorul părinților plecați în lungul drum al exilului pentru doi poli pe care îi iau de la străini, căci acasă nu au de unde îi primi. Cu aplecare față de bolnavii care urlă de durere în saloane că nu sunt medicamente care să le aline durerea. Ne-am săturat de neo-comuniști, de securiști! Nu avem nevoie de extremiști care incită la ură, de infractori sau de funcționari care fac averi uriașe pe spatele nostru. Avem nevoie de lideri care gândesc european, dar în perspectivă și în interesul poporului.

Anul 2024 este crucial pentru viitorul României, este esențial pentru destinul copiilor și al nepoților noștri. Vom avea toate alegerile într-un singur an. Vă rog să mergeți la vot, de fiecare dată. Nu am să vă spun eu pe cine să puneți ștampila. Mi-aș dori ca aici să identificăm împreună românii adevărați, care merită să primească puterea. Dar pentru un viitor sănătos al țării noastre. Să votăm cu inima și nu cu mintea care ne minte, crezând ca azi ne da primarul 400 lei, luna viitoare la fel și dacă nu ne-o da, ne-om lua noi că așa ne-au obișnuit, sa ne cumpere ieftin și pe nimic. Cu inima căci inima simte oamenii cu suflet, cu empatie și putere de munca și care nu vor mai fi împietriți în fata durerii unei națiuni întregi și vor fi găsite soluții pentru fiecare problemă, căci atunci când vrei găsești și soluții! Atunci când alegi un om al oamenilor ai șanse sa fii împlinit și nu doar păcălit. E greu sa mai crezi, dragă române, știu după ce teapa nemțească ne-am luat! Dar meritam încă o șansă, nu credeți? Oameni noi, la vremuri noi! Oamenii faptelor și nu ai vorbelor, familiști și nu golani, muncitori și nu călători cheltuitori! E ușor sa cheltui ce alții trudesc din greu, atunci când tu nu ai noțiunea muncii sa vezi cât de greu se fac banii, cât de greu îi câștigi și cât de greu e sa asiguri hrana pe masa ta și a celorlalți pe care trebuie sa ii plătești, dacă îți pasa de ei și îi respecți! Mizați pe acei oameni cu ale căror principii sănătoase putem seta un curs nou pentru acest vapor aflat în derivă! Dragii mei, lupta pentru țara nu este pierdută! Abia începe! Sunt Alexandra Păcuraru și vă invit să facem România suverană! 

Un editorial scris de Alexandra Păcuraru și Adrian Dragomir.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorOMV vrea să îngroape România în noxe – REVOLTĂ uriașă la Boțești | Planul depozitului de dioxid de carbon – Documente-bombă