Ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale! Candidații care vor să intre în cursa din toamnă mai au la dispoziție o singură zi. Campania electorală începe la 28 august, iar la 27 septembrie au loc alegerile locale. 

Partidele politice, organizaţiile minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi mai au la dispoziţie doar o zi – marți, 18 august, pentru depunerea candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari şi preşedinţi ai consiliilor judeţene.

Calendarul ALEGERILOR LOCALE 2020

Birourile electorale vor anunţa miercuri, 19 august, acceptarea sau respingerea candidaturilor. Joi, 20 august, se pot depune contestaţii împotriva acestor decizii, iar candidaturile vor fi declarate definitive pe 24 august. După două zile se va stabili ordinea formațiunilor politice pe buletinele de vot. 

Campania electorală va începe în 28 august, cu 30 de zile înainte de data alegerilor, şi se va încheia în 26 septembrie, la ora 7:00 dimineaţa.

Calendarul ALEGERILOR LOCALE 2020

Cetăţenii cu drept de vot pot cere înscrierea în registrul electoral până la 4 septembrie, dată până la care primarii trebuie să-i elimine din  listă pe cei care şi-au pierdut acest drept.
 
Urnele se vor deschide pe 27 septembrie la ora 7:00 dimineaţa şi se vor închide seara, la ora 21:00. Potrivit legii, procesul de numărare a voturilor se va încheia cel mai târziu la 28 septembrie.

Sursa: realitatea.net 

Articolul precedentNelu Tătaru: „În școli, masca va fi obligatorie”
Articolul următorEXCLUSIV – VIDEO INTERVIU MARATON cu procurorul Mircea Negulescu: primele declarații de la reținere. Alegerile, dinamitate!