Veste uriașă dată de regizorul și omul de afaceri Bobby Păunescu despre Mariei Eftimie, adolescenta bolnavă de diabet zaharat pe care statul român a târât-o în instanțe pentru că tatăl ei este urmărit într-un dosar penal. Păunescu a vorbit deja în Statele Unite și a primit promisiunea fermă că Maria va beneficia, gratuit, de intervenția costisitoare de care are nevoie, pentru a trăi o viață normală.

„Eram in discuție cu o delegație mai mare care vine pe 23 aprilie, sunt de la Garda Națională amerciană, cu care semnăm un protocol, au auzit de povestea Mariei și nu le-a venit să cadă, iar unul dintre ei mi-a dat un număr din America și mi-a spus să sun. Am sunat, mi-a răspuns cineva, omul știa deja despre ce este vorba. Singura operație se face doar în America, dați-ne toate documentele, cât mai rapid, trimit ei omul să le preia, se ocupă ei de toată povestea, mai aveau nevoie de câteva aprobări, dar omul care se ocupă de asta mi-a dat asigurări – „aveți cuvântul meu că se va rezolva”, fără niciun fel de cost, Maria va zbura cu un avion militar”. Din acel moment, nu mai conta că e noapte, se făcuse dintr-o dată zi,” a afirmat regizorul și omul de afaceri Bobby Păunescu.

Povestea Mariei, care a fost invitată luni în platoul emisiunii „România Suverană„, a stârnit un val de solidaritate. Adolescenta a explicat, aproape la fel de bine ca un jurist de profesie, chinul prin care a trecut pentru că procurorii consideră că dreptul statului de a recupera un prejudiciu este mai important decât al unui copil bolnav de diabet la propria sănătate. Realizatoarea Alexandra Păcuraru a anunțat că va face tot ce-i stă în putință pentru ca acest caz să ajungă în atenția tuturor instituțiilor și factorilor de decizie, din țară și din străinătate, astfel încât Mariei să i se facă dreptate.

Maria a fost consultată de specialiștii de la spitalul AKH Viena, care i-au spus că ar putea fi supusă unui transplant de pancreas, dar intervenția se poate face abia după vârsta de 18 ani, când organele ajung la maturitate.

Articolul precedentAnca Alexandrescu aruncă nucleară. De ce tace Grindeanu după ce DNA a dat buzna peste rechinii de la Aeroportul Otopeni
Articolul următorDOSAR bombă pierdut la AVAS – HOȚIA pusă la cale pentru privatizarea Petrom: Ce sfori a tras OMV în timpul lui Năstase – Dezvăluiri exclusive