HCM Slobozia se pregăteşte de asaltul final pentru a obţine un loc în Liga Florilor în ediţia de campionat 2019 - 2020.

HCM Slobozia va juca trei meciuri în trei zile la turneul semifinal, etapă obligatorie în tentativa de revenire în Liga Florilor după un an de Divizia A.

HCM Slobozia a câştigat de o manieră categorică prima serie din Divizia A şi este una dintre favoritele la promovarea în prima ligă de handbal feminin. Trupa antrenată de Gheorghe Covaciu va avea adversari în ordinea inversă a valorii la turneul semifinal ce va avea loc la Făgăraş la sfârşitul săptămânii viitoare.

Formaţia din Bărăgan deschide prima grupă la turneul semifinal vineri, 10 mai, de la ora 10.00, cu Crişul Chişineu-Criş, a doua la finalul campionatului în ultima serie din al doilea eşalon.

Sâmbătă, 11 mai, tot de la ora 10.00, HCM Slobozia joacă împotriva Ştiinţei Bucureşti, una dintre formaţiile cotate cu şanse la promovare şi care a stat umăr la umăr de Rapid Bucureşti în a doua serie.

În fine, meciul ce va desemna câştigătoarea grupei se dispută în prima grupă de la turneul semifinal duminică, 12 mai, de la ora 12.00, între HCM Slobozia şi CS Mioveni, duelul echipelor câştigătoare ale seriilor 1 şi 3 din Divizia A.

HCM Slobozia priveşte cu optimism participarea la turneul semifinal iar oficialii echipei nu concep alte rezultate decât victorii în toate cele trei meciuri.

Nicolae Goidea, managerul HCM Slobozia, apreciază drept cel mai important meci al echipei sale duelul cu Ştiinţa Bucureşti, cel ce poate aduce matematic unul dintre primele două locuri calificabile la turneul final.

Cum pot ajunge echipele din Divizia A în Liga Florilor

Federaţia Română de Handbal a alcătuit în sezonul competiţional patru serii în Divizia iar primele două clasate din fiecare serie au primit dreptul de a juca la turneul semifinal în două grupe a câte patru echipe.

Din prima grupă fac parte HCM Slobozia, Ştiinţa Bucureşti, CS Mioveni şi Crişul Chişineu-Criş iar din a doua grupă Neptun Constanţa, Rapid Bucureşti, Activ Plopeni şi CSM Tg. Mureş.

Se va juca în sistem fiecare cu fiecare iar formaţiile de pe locurile 1 şi 2 din cele două grupe merg mai departe în turneul final. Vor juca apoi locul 1 din prima grupă cu locul 2 din grupa a doua, respectiv locul 2 din prima grupă cu locul 1 în grupa a doua.

Formaţiile ce se vor impune câştigă dreptul de a evolua în sezonul 2019 – 2020 în Liga Florilor iar învinsele îşi vor disputa un loc în elita handbalului feminin românesc într-un baraj cu echipe din Liga Florilor clasate pe locurile 11 şi 12.

 

Articolul precedentTornadă la Brâncoveni. Un autocar cu pasageri a aterizat pe câmp!
Articolul următorVictor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean, face trotuarul. Dar nu acum, ci de la anul!