În perioada următoare, tinerii care doresc să devină ofițeri de pompieri, se pot înscrie pe cele 53 de locuri scoase la concurs de Academia de Poliție „Alexandru Ion Cuza” București.

Candidații care îndeplinesc condițiile de recrutare, pot depune cererile completate lizibil până luni, 27 iulie, la sediul din Galați, strada Mihai Bravu, nr.36.
 Cererile se pot obține de la sediul instituției inclusiv sâmbăta și duminica sau online pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne, la Secțiunea „Carieră”. Completarea dosarului de recrutare se face  până la data de 04 august 2020. Tot până la această dată, se va realiza evaluarea psihologică a candidaților la unitatea de recrutare, conform planificării care va fi transmisă online și la avizierul instituției.
 Condițiile de recrutare cer candidaților să aibă vârsta de până la 27 de ani, să fie absolvenți de liceu cu diploma de bacalaureat, să nu antecedente penale și să fie apți din punct de vedere fizic, medical și psihologic.
Candidații etnici/minoritari și ceio proveniți din sistemul de protecție socială care se înscriu, trebuie să depună o adeverință în acest sens, constituită potrivit legii.
 Candidații din Galați vor susține probele de concurs în localitatea Câmpina (pentru programul de studii „Drept”), respectiv în localitatea Boldești, pentru candidații înscriși la Facultatea de Pompieri.
Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice vor fi planificate și afișate de Academia de Poliție și vor avea loc în perioada 24 – 29 august 2020, iar proba de evaluare a cunoștințelor în zilele de 01 și 02 septembrie 2020. 
Evaluarea medicală are loc în perioada 08 – 24 septembrie 2020, potrivit prevederilor Ordinului M.A.I. nr. 105/2020, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă.
Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, până la data de 26 septembrie 2020.
Pentru respectarea normelor de protective sanitară, rugăm candidații sa poarte masca de protecție când se prezintă la sediul Inspectoratului în vederea depunerii documentelor.

Articolul precedent20 iulie – Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene
Articolul următor100% TU DECIZI! Eugen Tomac, omul care nu face nimic fără să-l întrebe pe Traian Băsescu