Pentru efectuarea unor analize asupra modului de funcționare a înscrierii persoanelor fizice în cadrul Programului denumit generic CASA VERDE FOTOVOLTAICE, aplicația informatică nu va fi disponibila începând din data de 10 septembrie, ora 16.30. Accesul în aplicație, pentru înscrierea persoanelor fizice în Program, se va relua in cel mai scurt timp, după finalizarea analizelor efectuate”, informează Administrația Fondului Mediu (AFM) pe pagina de internet.

În spatele acestui anunț se ascunde un scandal monstruos declanșat de la primele ore ale zilei de marți, 10 septembrie, zi în care a demarat programul. Instalatorii autorizați, singurii care pot depune dosare în aplicație, susțin că au primit parolele de acces în sistem cu multe ore de întârziere. Există suspiciuni că unii instalatori ar fi introdus dosare chiar din sediul AFM și că la mijloc ar fi vorba despre o operațiune menită să favorizeze anumiți furnizori.

Subvenția alocată de AFM pentru panouri este de peste 500 de milioane de lei, solicitanții având la dispoziție suma de 20.000 de lei pentru fiecare proiect eligibil. Până la blocarea sistemului se introduseseră în aplicație 13.271 de cereri.

Articolul precedentCalvarul de la bariera Drajna va fi dublu în prima parte a zilei de joi
Articolul următorCornel Ianuș, comisar șef adjunct la Protecția Consumatorului Ialomița, demis pentru că a fost găsit băut la serviciu