Poliţiştii rutieri şi polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră, au continuat activitățile de prevenire a accidentelor rutiere în cadrul proiectului ROADPOL – Safety Days.

Polițiștii rutieri ialomițeni au purtat discuții cu participanții la trafic, în special cu privire la principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, în vederea conștientizării importanței respectării normelor rutiere.  De asemenea, polițiștii le-au recomandat conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă la volan și să respecte normele privind circulația pe drumurile publice, expunându-le consecințele negative ale nerespectării acestora.

Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Activitățile au fost desfășurate în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere și în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentProgramul meciurilor din play-off-ul Cupei României
Articolul următorRadu Mazăre ajunge, din nou, pe mâna procurorilor – Dosarul pentru vânzarea unor terenuri la preţuri subevaluate reanchetat