Poliţiştii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Fetești au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

În cadrul acțiunii s-a urmărit respectarea normelor legale care vizează activitatea de taximetrie și crearea unui climat de ordine şi siguranță rutieră.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 24 de sancţiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei.

Printre abaterile constatate de polițiști enumerăm transportul în regim de taxi fără a avea în funcțiune lampa sau aparatul de taxat sau neemiterea bonului fiscal, defecțiuni tehnice ale autoturismelor, nerespectarea regimului legal de viteză, precum și neregului ale pietonilor privind traversarea neregulamentară.

Astfel de acţiuni vor fi continuate și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră.

Poliţiştii recomandă firmelor de transport să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea pe care o prestează, asigurarea condiţiilor tehnice ale vehiculelor utilizate şi selecţionarea unor şoferi cu aptitudini şi abilităţi profesionale.

Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol.

Articolul precedentDezvăluiri: caracatița jurnaliștilor și analiștilor plătiți de PSD din bani publici
Articolul următorMinisterul Sănătății anunță controale în toate spitalele din țară