Deși abia i-au convins pe americani și nemți să le trimită tancuri de ultimă generație, ucrainenii se gândesc deja la următorul pas: avioane de luptă.

Ministrul ucrainean de externe a declarat miercuri că i-a mulţumit omologului său polonez, într-o convorbire telefonică, pentru că a deschis calea în ceea ce priveşte promisiunea de a oferi tancuri de luptă Leopard 2 şi a sugerat că următoarea etapă în ceea ce priveşte cererile Kievului în materie de armament occidental s-ar putea referi la avioane de luptă.

„Am avut o convorbire telefonică cu Zbigniew Rau şi am mulţumit Poloniei, care a fost prima ţară care a anunţat public livrarea de Leopard 2, contribuind astfel în mod crucial la formarea coaliţiei pentru furnizarea de tancuri”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

„Ne aşteaptă noi sarcini: avioane de luptă de tip occidental, sancţiuni, implementarea Formulei de pace”, a adăugat el.

Kuleba a precizat că a discutat cu omologul de la Varşovia şi despre cum să sprijine mai bine transportul feroviar de pasageri şi de marfă între Polonia şi Ucraina.

Germania a aprobat miercuri trimiterea de tancuri Leopard în Ucraina, iar Polonia a făcut presiuni pentru ca Berlinul să ia această decizie, dorind să trimită Kievului propriile tancuri de fabricaţie germană.

Articolul precedentA început tipărirea cardurilor de energie. Când se vor face plăţile
Articolul următorRomânia, lovită de un ciclon violent: ninsori abundente, strat de zăpadă de 30 de cm