A început sezonul urzicilor, iar acestea sunt la mare căutare de către gospodinele din toată țara. Sunt ușor de preparat și pot fi incluse într-o mulțime de rețete delicioase.

Producătorii de urzici știu cât de multe beneficii au acestea pentru sănătatea organismului. Urzicile au un gust aparte, iar acest lucru se datorează conținutului mare de fier din acestea. Important este atunci când alegi să pregătești urzici să porți mănuși. 

Urzicile sunt bogate în vitamina B2, K și A. Acestea conțin inclusiv acid acetic, acid formic și săruri minerale. Urzicile se găsesc în mai toate piețele în această perioadă din an. De la ele se folosesc două părți importante: tulpina și frunzele. 

Urzicile nu sunt foarte greu de gătit. De altfel, de multe ori se găteasc după rețetele asemănătoare cu cele de spanac. Urzicile trebuie puse într-un vas cu apă clocotită și lăsate acolo până ce se înmoaie foarte bine. Inclusiv apa în care urzicile fierb este plină de minerale și vitamine.

Urzicile pot fi trecute printr-un blender și transformate într-o rețetă uimitoare de piure de urzici cu usturoi sau pot fi incluse într-o ciorbă răcoritoare de primăvară. 

Preparatele cu urzici sunt delicioase și nu conțin foarte multe calorii, dar au o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Urzicile rămân vedetele sezonului de primăvară și ar trebui incluse în dietă datorită sezonului scurt în care pot fi găsite pe piață.

Articolul precedentWeekend cu vreme rea în toată țara
Articolul următorCutremur în zona Vrancea, cu intensitate de peste 4 grade