Procedura de achiziție publică deschisă pentru achiziția serviciilor de promovare a 12 rute turistice finanțate prin PNRR a fost lansată prin publicarea anunțului de participare în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) – aici. Prestatorii interesați pot să depună oferte în termen de 30 de zile calendaristice, începând de la această dată. Contractul de servicii de promovare a 12 rute turistice/culturale în cadrul programului „România atractivă” se va încheia între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar și prestatorul desemnat câștigător în urma procedurii de achiziție.
 
Pentru promovarea celor 12 rute turistice/culturale se va încheia un singur contract pentru toate obiectivele de la nivel național, prin desfășurarea unei proceduri de achiziție publică deschisă a serviciilor de digitalizare a valorilor aferente fiecăreia dintre cele 12 rute cultural/turistice, marcare și semnalizare a rutei/obiectivelor incluse în cadrul fiecărei rute turistice/ culturale, creare a unei oferte culturale integrate și promovare a rutelor atât online, cât și offline la nivel național și internațional.

 

Valoarea estimată a lucrărilor/serviciilor/produselor care urmează să fie achiziționate pentru cele 12 rute turistice/culturale şi care reprezintă, ca atare, obiectul contractului de achiziție este de aprox. 10,05 milioane de euro fără TVA, iar durata de finalizare a contractului de servicii este de 45 de luni, dar nu mai târziu de 30 iunie 2026.

Cele 12 rute sunt:

  • Ruta castelelor – 30 de obiective promovate, 5 castele restaurate;
  • Ruta curiilor din Transilvania – 25 de obiective promovate, 5 curii restaurate;
  • Ruta culelor – 15 obiective promovate, 5 cule restaurate;
  • Traseul gastronomiei tradiționale românești – 30 de obiective promovate;
  • Ruta bisericilor fortificate – 20 de obiective promovate;
  • Ruta bisericilor de lemn – 30 de obiective promovate, 10 biserici restaurate;
  • Ruta mănăstirilor din zona Moldovei – 30 de obiective promovate, 5 mănăstiri restaurate;
  • Ruta Sfântul Ladislau pe teritoriul României – 20 de obiective promovate, 5 obiective restaurate;
  • Ruta castrelor romane – 20 de obiective promovate, 5 castre restaurate;
  • Ruta cetăților – 30 de obiective promovate, 5 cetăți restaurate;
  • Refacerea peisajului cultural din Delta Dunării în vederea creșterii atractivității zonei – 30 de obiective promovate, 30 de obiective restaurate (gospodării);
  • Ruta satelor cu arhitectură tradițională – 20 de obiective promovate, 150 de case tradiționale restaurate din cele 20 de sate cu arhitectură tradițională.

Investiția în promovarea celor 12 rute turistice/culturale este inclusă Componenta 11 – Turism și Cultură a Planului Național de Redresare și Reziliență. Obiectivul acestei investiții este de a crește atractivitatea destinațiilor turistice selectate în urma dezvoltării a 12 rute turistice/culturale tematice din România și crearea de noi locuri de muncă în industria turistică.

Articolul precedentTermenul pentru depunerea documentelor în Programul de susținere a producției de struguri de masă pentru anul 2022 a fost prelungit
Articolul următorVacanță cu buget redus pe Litoral. Turiștii care vin cu butelia în concediu ca să facă ciorba la pensiune și mănâncă din portbagaj