În ultimele două săptămâni au fost înregistrate 21 de focare noi şi de cazuri la mistreţi în România.

Conform ANSVSA, în 3 iunie erau active 184 de focare de pestă porcină africană (PPA), din care 5 focare în exploataţii comerciale şi 3 focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate 93.654 de porcine.

În intervalul 21 mai – 3 iunie, au fost înregistrate 21 de focare noi de PPA: şase în judeţul Maramureş, trei în judeţul Bihor, câte două în judeţele Cluj, Satu Mare şi Vâlcea şi câte un focar în judeţele Arad, Dolj, Dâmboviţa, Sălaj, Vaslui şi Vrancea.

În acest interval au fost stinse 137 de focare de PPA: 54 în judeţul Gorj, 11 în judeţul Sălaj, câte 9 în judeţele Bihor şi Cluj, şapte în judeţul Giurgiu, câte şase în judeţele Buzău şi Ilfov, cinci în judeţul Bistriţa-Năsăud, câte patru în judeţele Arad, Dolj şi Mehedinţi, câte trei în judeţele Alba, Ialomiţa şi Timiş, câte două în judeţele Botoşani şi Suceava şi câte un focar în judeţele Braşov, Dâmboviţa, Maramureş, Mureş şi Vrancea.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, în 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.733 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe.

Conform prevederilor europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

 

Articolul precedent179 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2
Articolul următorRomânii vaccinați care călătoresc în Spania și Franța nu mai au nevoie de test PCR