Polițiștii rutieri au desfășurat pe 9 septembrie la nivelul întregului județ, acțiuni de verificare a legalității transportului de marfă și persoane.

 

Controalele polițiștilor au avut ca scop respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport, activităţi desfăşurate şi în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2.

Au fost verificate peste 100 de autovehicule, fiind aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 18.600 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut 15 permise de conducere și retras 3 certificate de înmatriculare.

 Potrivit IPJ Ialomița acțiunile polițiștilor rutieri vor fi intensificate pe parcursul week-end-ului, în perioada 10 – 12 septembrie a.c., polițiștii vor acționa pentru verificarea respectării regimului legal de viteză și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive.

 

Sursa: Realitatea de Ialomita