Jandarmii ialomițeni au executat, în primul trimestru al anului, 1387 misiuni de ordine publică, dintre care, 42 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase și cultural artistice, 174 misiuni de intervenție, iar 1171 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 175 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 256 de acțiuni în cooperare/colaborare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 69 mandate de aducere a unor persoane.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 498 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 90.000 lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În primul trimestru al anului 2023 au fost constatate 51 de infracțiuni: 12 în mod independent (exemple: „loviri sau alte violențe”, „furt”, „distrugere”, etc.)., iar 39 în cooperare cu poliția.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentAtenție, șoferi! Lucrări de reparații pe Autostrada București -Constanța
Articolul următorANSVSA a demarat controalele specifice Sărbătorilor Pascale