Am moștenit și transmis din generație în generație termenul de „doamnă”, care a supraviețuit chiar și mai ostilei „tovarășă” din perioada comunistă . Chiar dacă a devenit oarecum anacronic și, în anumite contexte, peiorativ, cuvântul continuă să sugereze un standard de bună creștere și bune maniere. Așadar, care ar fi principalele calități ale unei adevărate doamne?

MODUL ÎN CARE ACCEPȚI COMPLIMENTELE

O doamnă poate accepta complimente, știe că este demnă de cuvinte frumoase și va răspunde întotdeauna cu recunoștință (este suficient un scurt „Mulțumesc!”) Și un zâmbet politicos. Ea nu va declanșa în niciun caz o dispută prefăcută și nu va respinge lauda – aceasta ar putea să jeneze persoana care face complimentul, potrivit stiai.net.

 

PRIVEȘTE-I ÎN OCHI PE CEI CU CARE VORBEȘTI 

Una dintre regulile principale este să te uiți în ochii persoanei cu care vorbești – indiferent dacă acesta este o persoană cunoscută, o rudă, un copil, un adult, un chelner sau șeful tău. Asta arăta că ești concentrată pe acea conversație, că nu ești distrasă de alte lucruri și, prin urmare, nu vei arăta lipsă de respect față de persoana cu care vorbești.

 

 

POZIȚIA MÂINILOR

Când stă pe un scaun sau pe un fotoliu, o doamnă fie își pune mâna una peste cealaltă, fie le ține „închise”.

 

 

POSTURA

Spatele și umerii în poziție dreaptă sunt cărțile de vizită ale unei doamne în orice situație. De asemenea, contribuie la sănătatea multor organe interioare, nu doar a coloanei vertebrale.

 

CONTROLUL EMOȚIILOR

Nu veți vedea ochi care sunt măriți de surpriză pe fața ei și nici nu veți vedea grimase de ură și furie. Nu veți vedea o doamnă adevărată că poartă un zâmbet de la o ureche până la alta. Dacă este extrem de nervoasă, se poate încrunta ușor. Dacă este foarte surprinsă, își poate ridica ușor sprâncenele și își poate arăta sentimentele cu ochii. O doamnă este întotdeauna atentă și calmă, în timp ce fața și gesturile ei sunt precise și moderate.

 

INTOLERANȚĂ PENTRU LIPSA DE RESPECT

O doamnă nu tolerează neglijarea sau grosolănia față de ea și știe cum să arate politicos că este deranjată de persoana care îi pune mâna pe umăr, sau care îi atinge părul fără permisiunea ei. Nu este nevoie să vă certați sau să intrați într-un conflict, câteva fraze potrivite pe un ton calm, ferm,  sunt suficiente pentru ca persoana care a încălcat regula ta să simtă că a întrecut o limită.

 

POZIȚIA LA MASĂ

Șervețelul de pe o masă ar trebui să fie așezat pe poală, pliat în două în timpul prânzului și menținut desfăcut în timpul cinei.

Nu este interzis să puneți coatele pe masă. Principalul lucru de reținut este că acest lucru poate fi făcut înainte de masă sau în pauzele dintre felurile de mâncare.

 

PARFUMUL, MISTER ȘI ATRACȚIE, NU ODORIZANT DE CAMERĂ

 

Aplicarea parfumului pe piele este un proces personal și trebuie făcut atunci când femeia este singură. Este mai bine să aplicați parfum pe 2 locuri în care vasele de sânge sunt situate aproape de piele – încheieturile mâinii, îndoirile coatelor, centrul pieptului, tâmple, sub lobii urechii. De asemenea, este important să ne amintim de regula principală – totul este bun cu măsură. De asemenea, ține cont de „regula unui braț întins”, care spune că aroma parfumului tău nu trebuie simțită mai departe decât distanța brațului tău întins.

 

MACHIAJUL

Machiajul unei femei de înaltă societate are menirea de a-i spori frumusețea naturală, nu de a „desena” o față nouă peste cea veche. Machiajul prințesei Diana recomandă să rămânem la nuanțele naturale și să acordăm o atenție deosebită tonului pielii.

 

REȚINEREA NUMELOR CELOR CU CARE VORBIȚI

Este mai bine să evitați menționarea numelor persoanelor și a locurilor, inclusiv a adreselor, și să vă limitați împărtășind informații generale fără detalii. De exemplu, „Am fost la cafeneaua„X ”împreună cu prietena mea Ana”, ar trebui înlocuit cu „Am intrat într-o cafenea la prânz”. Lista subiectelor nedorite include, de asemenea, sănătatea, politica și religia.

Articolul precedentAngajaţii CE Oltenia, protest la sediul Înltei Curţi
Articolul următorGazele din Marea Neagră ajung în Ungaria! România a cumpărat un zăcământ cu gazul deja vândut